Buitenkerststal

De Kerststalbouwers

De Kerststalbouwers

Bij de kerk wordt er in weer en wind druk gewerkt door de kerststalbouwers om het oude kerstverhaal van meer dan 2000 jaar oud dichter bij ons mensen in Joppe te brengen. Het verhaal dat het Kindje Jezus is geboren in de stal in Bethlehem. De stralende ster boven de stal kondigt Zijn komst aan.

Naast de kerk staat weer een mooie kerststal dat elk jaar weer iets anders is omdat voor iedere bouwer ruimte is om zijn ‘ding’ te doen. In de stal worden Jozef, Maria en het kindje Jezus in de kribbe gezet en rondom de stal zijn er weer de dieren. En dat alles wordt mooi aangekleed. De werkzaamheden worden gecoördineerd door Jos Hafkamp.

Op Eerste en Tweede Kerstdag zorgen de Joppe Bloazers tussen 11.00 uur en 16.00 uur voor extra sfeer. Met hun midwinterhoorns spelen zij d’ Olde Roop. De klanken van de hoorns worden met klanken beantwoord en daarmee kondigen zij de geboorte van het kindje Jezus aan.

De kerststal is vanaf 24 december te bewonderen en te aanschouwen. De kerk is op de twee kerstdagen open, waar ook binnen een kerststal is te bewonderen.

De Kerststalbouwers wensen u veel plezier.