Concert van Preludio 13 juni

Preludio

Preludio, jeugdstrijkorkest

Op maandagochtend 13 juni om 9.00 uur is er een concert van Preludio, jeugdstrijkortkest in onze kerk te Joppe.

Voor wie?
Voor iedereen !
Aanwezig zullen in ieder geval zijn de leerlingen van de Joppeschool en eventueel hun (groot)ouders. Hopelijk mogen we ook parochianen en andere belangstellenden welkom heten.

Wat is het Preludio Ensemble?
Het Preludio ensemble o.l.v. Petra Westra is een jeugdstrijkorkest vallend onder Stichting Arcato. Het ensemble bestaat uit 30 gedreven muzikale kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. In 2012, 2013 en 2014 heeft dit ensemble een aantal optredens verzorgd op basisscholen en in verpleeghuizen, waarbij ook scholieren aanwezig waren.

De optredens werden onder andere mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Het doel was daarbij niet alleen het ten gehore brengen van het repertoire, maar ook het leggen van verbinding tussen het orkest en het publiek van zowel oudere als jongere toehoorders.

Muziek is een taal zonder drempels, voor mensen van alle leeftijden, voor alle mensen in onze maatschappij. Ook dit jaar gaat het jeugdstrijkorkest weer twee dagen op tournee, ditmaal met behulp van financiering van het Madurodamfonds en Marin .

Het optreden in de prachtige kerk in Joppe is de eerste is in de reeks optredens.
Wees welkom om te komen luisteren op deze mooie maandagmorgen om 9.00 uur .