Fairtrade middag op 28 oktober

Op zondag 28 oktober 2012 – de 2e Fairtrade dag
in onze parochie HH. Twaalf Apostelen

De MOV groepen (Missie, Ontwikkeling & Vrede) uit de Parochie HH. Twaalf Apostelen organiseren voor de 2e maal een Fairtrade middag om de aandacht voor en betrokkenheid met Fairtrade te stimuleren. Ook in de vieringen van het weekend zullen de lokale MOV vertegenwoordigers mede verzorgd worden en dragen het thema “Eerlijk is eerlijk” Fairtrade!

Na afloop van de vieringen zal er een extra deur collecte zijn waarvan de opbrengst bestemd is voor Solidaridad de Interkerkelijke organisatie die 25 jaar de grote voortrekken is van Max Havelaar en Fair Trade. Dat werk willen we blijven ondersteunen, omdat een betere wereld begint door eerlijke verdeling. Breken en delen begint bij ons zelf.

Fairtrade staat voor eerlijke handel. Dat betekent dat producenten in ontwikkelingslanden een eerlijke prijs krijgen voor hun producten en dat de arbeids- omstandigheden waarin zij werken menswaardig zijn. Dus geen kinderarbeid, geen extreem lange werkdagen. Aandacht voor milieuvriendelijke productieprocessen. Door een gecertificeerd Fairtrade product te kopen, draag je bij aan de vooruitgang van mensen die het een stuk minder goed hebben dan wij. Fairtrade is een bewuste keuze. Zo kun je ook kiezen voor streekproducten, biologische producten van boeren en producenten in je eigen omgeving die aandacht hebben voor natuur en milieu.

Wij hopen u te ontmoeten op onze Fairtrade markt (met Fairtrade producten en streekproducten) op zondag 28 oktober 2012, vanaf 13.00 uur.

Locatie: Ludgerusgebouw, Vierakkersestraatweg 37 te Vierakker

Programma Fairtrade markt
Opbrengst activiteiten voor Solidaridad

 • Fairtrade markt en Streekproducten
  diverse marktkramen van 13.00 tot 17.00 uur
 • Wandelingen (4, 5, 7, 10 km vanaf 13.00 uur)
  € 2,00 per persoon met gratis een drankje
 • Knutseltocht voor de kinderen – 13.15 uur
  kinderen onder begeleiding van een ouder.
  € 2,00 per persoon met gratis een drankje)
 • Rad van fortuin met Faire prijzen
 • Muziek: Optreden van Sitra Bono Zuid India
  aanvang: 16.00 uur Gratis
 • Fairtrade maaltijd 17.00 uur
  dinerbon te koop voor €10,00 bij Margriet te Morsche
  ([email protected]) of bij MOV-leden.

Tip: noteer deze parochieactiviteit in uw agenda!

 Coördinator MOV HH. Twaalf Apostelen, Margriet te Morsche; [email protected]