Heiligenbeeldenmuseum Kranenburg-Vorden

Speciaal thema 2012: Engelen! 

Op maandag 9 april 2012 (2e Paasdag) heeft het Heiligenbeeldenmuseum weer haar poorten geopend voor de reguliere tentoonstelling van de vele heiligenbeelden in een vernieuwde opstelling. De tentoonstelling loopt tot en met dinsdag 30 oktober. Het Heiligenbeeldenmuseum is gevestigd in de Antonius van Paduakerk : een rijksmonument en de oudste nog bestaande kerk gebouwd door architect Pierre Cuypers.

Dit jaar wordt er speciaal aandacht besteed aan engelen in allerlei vormen, een thema dat voor veel mensen tot de verbeelding spreekt. Naast mooie engelenbeelden uit de eigen collectie worden ook mooie engelen getoond uit de collectie van Henk Ensink en het Museum voor religieuze kunst te Uden. Enkele particulieren vertonen in het museum mooie exemplaren uit hun collectie. Mevrouw van de Kamp uit Epse  en de fraters Leo Ruitenberg en Wilfried van der Poll uit De Bilt hebben een grote collectie kleinere engelen die in het museum worden vertoond. Ruim 300 engelen uit deze collectie worden opgehangen in een speciaal vervaardigde “Engelenboom”. Ook andere particulieren hebben enkele markante engelenfiguren tijdelijk aan het museum in bruikleen afgestaan en zijn het bewonderen meer dan waard.

Op zondag 15 april werkt het Heiligenbeeldenmuseum ook mee aan de gratis Museumdag.

Op die dag wordt het boek “Heiligen in het Oosten”, geschreven door kerkhistoricus Gerke S. Hoekstra uit Zelhem officieel in ons kerkmuseum gepresenteerd. Dit bijzondere boek is op deze dag met korting te koop en wordt dan door de schrijver gesigneerd. Zowel op de openingsdag als deze zondag wordt ook het orgel van de kerk bespeeld.

Voor toegangsprijzen en informatie, klik hier.
Het museum is open op dinsdag, donderdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Informatie en voor reserveringen van groepen: VVV-kantoor Vorden, telefoon 0575 -55 32 22. Meer inlichtingen worden verstrekt door: Ton Rutting, voorzitter bestuur Heiligenbeeldenmuseum: 0575 -553527 Bart Overbeek, bestuurslid P.R.: 0575 – 556471