Kerst Familieviering

Zondagavond 24 decmber was de kerk vol met vele kinderen en hun vaders en moeders, broertjes en zusjes, oma’s en opa’s en vele anderen.

Willem Achtereekte, voorganger nodigde alle kinderen uit om dicht bij hem te komen zitten voor het kerstverhaal. Willem las het kerstverhaal voor en onderbrak het verhaal om het kindje Jezus samen binnen te brengen. Hij liep met het kindje Jezus door een haag van kinderen naar voren zodat iedereen het kindje kon zien om vervolgens het kindje in het kribje in de stal te leggen. Dat was het begin van het kerstfeest, een Zalig Kerstfeest.

Vele kinderen hebben meegeholpen om er een mooie viering van te maken door te lezen, muziek te maken, kaarsjes aan te steken, te collecteren, attenties bij de uitgang uit te delen en te zingen.

Er waren deze avond extra veel kinderen die meezongen in het koortje dat begeleidt werd door Theo Mokkink op het orgel. Bij het slotlied ‘Midden in de winternacht’ werden muziekinstrumenten uitgedeeld en mochten de kinderen in het ritme mee musiceren want het was Feest.

v.l.n.r. Lenneke, Anne, Willem en Carolyne

Het was een hele mooie feestelijke viering dat geheel voorbereid is door de werkgroep Familievieringen, Lenneke, Anne, Carolyne en Willem.