Ma’or viering

Thema: “verlangen”

Zaterdag 7 januari.

om 19.00 uur Kapel Elisabeth

Moment van Verstilling en Bezinning

Aan het begin van een nieuw jaar leeft er bij velen een diep verlangen naar een nieuwe start, een betere toekomst, naar méér balans. We hebben dikwijls een voorstelling hoe het anders zou moeten en beter zou kunnen. Velen maken dan ook hun persoonlijke voornemens en willen hoopvol aan het jaar 2012 beginnen. Het thema “Verlangen” voor de volgende  Ma’Or viering van 7 januari 2012 sluit dan ook aan bij dit verlangen.

We willen tijd nemen voor stilte, ons bezinnen opdat wat ons in het leven bezig kan houden. Er zijn twee lezingen en er is een gedicht waarna er steeds 5 min stilte zal zijn. Een Ma’or viering is een meditatieve viering met de stilte als bron. Ook in deze viering zullen gebed, zang, lezingen en stilte elkaar afwisselen. Deze viering noemen we ook wel een Missionaire viering, want we hebben als Missie dat we “Leven en geloven met elkaar verbinden” en daartoe is iedereen genodigd.

Stil worden en luisteren naar het verhaal van het leven, zo tot leven komen en geraakt worden door het leven. Wat is de zin van ons leven, hoe maken we ons leven betekenisvol voor en met elkaar? In verhalen recht uit het hart, komen we tot leven.  In de stilte kunnen we des te beter God ervaren.

Ma’or staat voor het licht brandend houden” We kunnen het licht echter alleen brandend houden en in contact blijven met de Bron als we liefdevol, ontspannen en ontvankelijk in het nu bij elkaar aanwezig kunnen zijn.  U krijgt bij binnenkomst een kaars en uw licht kan dan symbool zijn voor de liefde waarmee u samen wilt vieren. In dit licht verbinden wij ons met elkaar en met God.

De viering is op zaterdag 7 januari in de Elisabeth kapel en begint om 19.00 uur. Iedereen is van harte welkom. 

De volgende  Ma’Or viering is op  3 maart 2112 en heeft als thema “Hopen”.
voor meer informatie mailt u naar: [email protected]

Licht 

Licht brengen

tegen de stroom in

geloven

dat het kan

een betere wereld

zoeken naar houvast

verlies dragelijk maken

aandachtig luisteren

tijd voor elkaar

stap voor stap

gelovigen ontmoeten

stil worden

geen commentaar

bidden vanuit ’t hart

zwijgend zoeken

God bespeuren

Licht brengen

de vonk zijn.

 gedicht Margriet TM