Opening Heiligenbeeldenmuseum

Beelden van patroonheiligen van alle kerken in Oost-Gelderland in het Heiligenbeeldenmuseum 

Het Heiligenbeeldenmuseum, gevestigd in de H. Antonius van Paduakerk in Kranenburg (tussen Vorden en Ruurlo) is vanaf 2e Paasdag(25 april) op iedere dinsdag, donderdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur voor het publiek geopend tot en met zondag 30 oktober 2011.

In deze oudste nog bestaande kerk van Pierre Cuypers en een Rijksmonument, is sinds de sluiting voor de eredienst een inmiddels erkend museum gevestigd waarin vele beelden van heiligen en andere devotionalia worden geëxposeerd. Ongeveer 70 vrijwilligers zorgen er voor dat het museum en de directe omgeving er mooi bij staan en dat u hartelijk wordt ontvangen en begeleid. 

Naast de vaste tentoonstelling van veel mooie heiligenbeelden is er ieder jaar een speciaal thema. Dit jaar staan beelden van de patroonheiligen van alle R.K. kerken in Achterhoek en Liemers- dus ook van uw kerk! –  in het middelpunt, mede dankzij de medewerking van veel geloofsgemeenschappen die een bijzonder beeld of vaandel van hun patroonheilige tijdelijk aan ons museum in bruikleen hebben afgestaan. Daarnaast is in een 25 meter lang diorama het verhaal rond de geboorte van Jezus Christus met 1200 beeldjes in een bijbels landschap uitgebeeld. De vicaris van ons bisdom drs. Hans Pauw,  is bijzonder ingenomen met dit initiatief en zal de tentoonstelling op 2e Paasdag officieel openen.  

Groepenarrangement in samenwerking met de kerken in Vierakker en Baak 

Voor groepen, zoals koren, vrijwilligers, ouderenbonden etc. is het mogelijk om op dezelfde dag ook een bezoek te brengen aan 2 andere monumentale kerken in de gemeente Bronckhorst, namelijk de H. Willibrorduskerk in Vierakker en de H.Martionuskerk in Baak. In een in 2009 gehouden competitie werd de kerk in Vierakker uitgeroepen tot mooiste kerk van Gelderland en eindigde de kerk van Baak op de 2e plaats. Bij dit dagarrangement dat via de VVV kan worden geboekt, is een ontvangst met koffie/thee en een Achterhoekse koffietafel in het Ludgerusgebouw in Vierakker bij de totaalprijs inbegrepen. Het arrangement kan op iedere dag van de week worden geboekt. 
Zie ook de website: www.heiligenbeeldenmuseum.nl