Rondom de Leegte

Als men een broer of zus verliest, er zijn voor je schoonzus of zwager, de achterblijvende (kleine) kinderen en je (nog levende) ouders; je eigen verdriet zet je ‘even’ aan de kant, want zij…….; jij krijgt de rekening soms jaren later……Als je na inkrimping van het bedrijf of tengevolge van lichamelijke klachten, Ontslag wordt aangezegd en je in de WW of WAO belandt, merk je dat je in een groot gat valt; het werk dat je zo graag deed, mag of kun je niet meer doen, maar je omgeving vind de aanschaf van hun nieuwe auto belangrijker……Als je dementerende partner steeds meer het dag- en nachtritme gaat verleggen. Verberg je dit voor de buitenwereld, maar je zou het van de daken willen schreeuwen…

Voor mensen die dit ervaren willen wij met onze vieringen van Rondom de Leegte ruimte bieden om hier bij stil te staan en hen nabij te zijn in hun verlies met gebed, zang en teksten. Hieronder een tekst die wij gebruikt hebben tijdens een van onze vieringen:

Heb je mij nodig.

Als je verdrietig bent zou ik bij je willen zijn.

Als je moe wordt, hou ik mijn armen voor je klaar.

Als je iets wilt zeggen: mijn oren staan voor je open.

Zelf heb ik ook niet veel kracht,

prikkelbaar ben ik, ongeduldig, onzeker;

maar wanneer jij mij roept, worden alle krachten in mij wakker.

Misschien heb je iemand nodig om bij je te zijn.

Als je niet wilt praten: daar ben ik dan.

Je wilt niet in je eentje luisteren naar muziek:

mijn oren luisteren gretig mee.

Als je een schilderij bekijkt, wil je me vertellen wat het je doet:

ik kijk ernaar met jouw ogen.

Als je tegenstand zoekt, zal ik je trotseren.

Als je weten wilt hoe je bent, zal ik je een spiegel voorhouden

ik wil er zijn als je mij nodig hebt.

Ik zal er zijn, voor jou….

De vieringen van Rondom de Leegte zijn elke tweede vrijdag van de maand om 19:30 in de Kapel van Huize St.-Elizabeth te Zutphen; bereikbaar via de slagboom aan de Tengnagelshoek. Na de viering is er gelegenheid om samen een kopje koffie of thee te drinken. Het thema van de viering 9 april is: “Had ik maar….”

Voor vragen kunt u bellen met Anne-Marie Reuvers-Verschure, tel: 06-38440647