Rozenkrans bidden in de meimaand

rozenkransRozenkransOp een 4-tal avonden in mei – de Mariamaand – bent u welkom voor het bidden van de rozenkrans. We sluiten hiermee aan bij de uitnodiging van de kerk, stil te staan bij de geheimen van dit gebed: de blijde, de droevige, de glorievolle en de lichtende geheimen. We bidden tot Maria, zij is immers de Moeder van de Heer, zijn Moeder, onze Moeder. In het bidden van de rozenkrans overwegen wij de rijkdom van het evangelie.

Een rozenkrans is een gebedssnoer in gebruik in de Katholieke Kerk en bestaat  uit 5 grote en 50 kleine kralen en wordt gebruikt voor het rozenkransgebed. Dit gebed bestaat uit het bidden van het Onze Vader en het Weesgegroet door de rozenkrans te doorlopen. Tijdens dit gebed wordt het leven en lijden van Jezus overwogen, alsmede de verrijzenis. De rozenkrans dankt haar naam, volgens de katholieke overlevering, aan een openbaring van Maria zelf: iedere keer dat een Weesgegroet wordt gebeden, schenkt men haar een mooie roos. Elke complete rozenkrans is, zo heet het, voor haar een kroon van rozen.

We bidden op dinsdagavond 6, 13, 20 en 27 mei om 19.00 uur de rozenkrans in de kerk van de Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming in Joppe. Ook zonder eigen rozenkrans bent u welkom om mee te bidden, te mediteren, te luisteren, kortom aanwezig te zijn.

U bent van harte welkom!