Rozenkransgebed

rozenkransOp een viertal maandagavonden in oktober bent u welkom voor het bidden van de rozenkrans.

We sluiten hiermee aan bij de uitnodiging van de kerk, stil te staan bij de geheimen van dit gebed: de blijde, de droevige, de glorievolle en de lichtende geheimen. We bidden tot Maria, zij is immers de Moeder van de Heer, zijn Moeder, onze Moeder. In het bidden van de rozenkrans overwegen wij de rijkdom van het evangelie.

Een rozenkrans is een gebedssnoer in gebruik in de Katholieke Kerk en deze bestaat uit 5 grote en 50 kleine kralen en het wordt gebruikt voor het rozenkransgebed. Dit gebed bestaat uit het bidden van het Onze Vader en het Weesgegroet door de rozenkrans te doorlopen. Tijdens dit gebed wordt het leven en lijden van Jezus overwogen, alsmede de verrijzenis. De rozenkrans dankt haar naam, volgens de katholieke overlevering, aan een openbaring van Maria zelf: iedere keer dat een Weesgegroet wordt gebeden, schenkt men haar een mooie roos. Elke complete rozenkrans is, zo heet het, voor haar een kroon van rozen.

Lees ook de speciale oproep van kardinaal Eijk om de rozenkrans te bidden.

We bidden op maandagavond 6, 13, 20 en 27 oktober om 19.00 uur de rozenkrans in onze kerk. Ook zonder eigen rozenkrans bent u welkom om mee te bidden, te mediteren, te luisteren, kortom aanwezig te zijn.

U bent van harte welkom!

Willem Achtereekte
Voorzitter Pastoraatsgroep