Samen Sterk. IJzersterk.

'Knak...'

‘Knak, knak …’

We mogen terugzien op een ijzersterke familieviering op zondag 8 november jl. Samen met het kinderkoor en een mooie opkomst hebben we samen mogen vieren.

De kinderen ontvingen bij binnenkomst een stok. Wat moet je nou met een stok zou je denken. Denk je eens in, je kan er mee slaan, een vuurtje maken of iets moois van maken.

Na de overweging werd het duidelijker wat de kinderen er mee mochten doen. Voorganger Willem Achtereekte vroeg de kinderen om met hun stok naar voren te komen en hij vroeg om de stok te breken. Nou, de sterken onder ons lukten het en anders hielpen zij wel de ander. Het geluid van de knak klonk heel mooi in de kerk en bracht een glimlach op vele gezichten.

De bij elkaar gebonden stokken zijn Samen Sterk!!

De bij elkaar gebonden stokken !

Daarna werden de gebroken stokken door Lenneke bij elkaar gebonden en zelfs de sterkste onder ons kon de bundel stokken niet breken.  Zo zie je maar als je alle stokken ‘krachten’ bundelt, zijn de stokken samen in eens reuze sterk. Zou God ons willen laten zien dat als wij – mensen – onze krachten bundelen, we Samen Sterk staan? Dat we samen tot grote en mooie dingen in staat zijn, met ieder zijn eigen talent ? Wat zou dat mooi zijn.

Aan het eind van de viering werd door de kinderen een mooie slotgedachte voorgelezen:

Samen ben je nooit alleen
is er altijd iemand om je heen.
Zo is God er ook voor mij
als ik verdrietig ben of blij.

Ik wil er ook voor andere mensen zijn
of ze groot zijn of heel klein
Want ik leerde vandaag in deze kerk
SAMEN STA JE STERK .

In de Familieviering zingt het kinderkoor o.l.v. Carolyne Koerhuis en de organist  is Theo Mokkink.

Kerstavond
De volgende Familieviering is op Kerstavond 24 december 2015 om 18.00 uur. Kinderen die mee willen zingen en daarvoor willen oefenen zijn uiterlijk om 17.30 uur welkom.