Voor de 45ste keer de Buitenkerststal

Kerststalbouwers 2018

De buitenkerststal bij de kerk mag na 45 jaar welhaast een monument worden genoemd.
Voor veel inwoners van Joppe en omgeving is de buitenkerststal niet meer weg te denken en is een bezoekje naar Joppe een vast onderdeel van de kerstviering.

Advent
Vier zaterdagen voor de kerst wordt er door 10 tot 15 vrijwilligers gebouwd. Aan de stal wordt een palenconstructie gemaakt van afvalhout (schaaldelen) van een houtzagerij, riet en blad vormen het dak. Het geheel wordt aangekleed met o.a. rietpollen, mors, zwerfkeien, kerstbomen en vele andere natuurlijke materialen. De omheining van 2 meter hoog gaas maakt het tijdelijke verblijf van de dieren tot één geheel.

Ook dit jaar hopen de bouwers er weer een mooi onderkomen voor de beeldengroep van Jozef, Maria, het kindje Jezus en de herders te maken. Een ezel, een aantal schapen en een kameel houden hen gezelschap. Achtergrondmuziek en een sfeervolle verlichting zorgen vooral in de avonduren voor een sprookjesachtig tafereel.

Op maandag 24 december kan iedereen vanaf 12.00 uur de buitenkerststal in volle glorie komen bezichtigen. De werkgroep verzoekt de bezoekers aan de stal om de dieren niet te voeren, dit verzorgen zij zelf 2 keer per dag. De buitenkerststal in deze bosrijke omgeving zal tot 30 december te bezichtigen zijn.

De kerststalbouwers wensen u veel kijk plezier.

Jos Hafkamp
Rene Schiphorst