Wereldjongerendagen in Rio!

De jongeren van de wereld (18-30) zijn in juli 2013 uitgenodigd om deel te nemen aan het grootste katholieke evenement ter wereld: de Wereldjongerendagen! Ook jongeren uit onze parochie worden uitgenodigd.

Het programma begint met een voorprogramma rond Juiz de Fora/Belo Horizonte. Samen met Braziliaanse jongeren werken we aan diverse projecten op scholen en in opvanghuizen. Natuurlijk is er ook tijd voor ontspanning en gezelligheid; samen met de Braziliaanse jongeren ga je op weg naar Rio de Janeiro  Daar zal een week lang een programma zijn met catechese, geloofsgesprek en vieringen in het Nederlands. Hoogtepunt zijn de avondwake en zondagsmis met de paus.

Deelnemen aan de WJD is een echte pelgrimstocht: de reis is intensief en de maaltijden en voorzieningen zijn eenvoudig. Het vraagt ook veel voorbereiding: we zullen de reissom voor een groot deel zelf bij elkaar moeten brengen d.m.v. sponsoracties. Dat is gelijk een leuke manier om je medepelgrims te leren kennen!

Om een goede tijd van voorbereiding te kunnen hebben, horen we graag voor 1 juli 2012  of je interesse hebt om mee te gaan. Daarmee hoef je je natuurlijk nog niet definitief op te geven.

Wil je meer weten of je alvast opgeven? Neem dan contact op met
pastor Anton ten Klooster ([email protected]) of
pastoor Fred Hogenelst ([email protected]).
Je kunt ons natuurlijk ook vinden op Facebook!