Zaligverkklaring Paus JP2 – Is het een feestje waard?

Uitnodiging voor een open denk en discussieavond
dinsdagavond 5 april
20.00 uur
Zutphen

zondag 1 mei 13.30 uur
gezamenlijke lunch
feestelijke gebedsviering
Zutphen

Zaligverklaring  –  Is het een feestje waard?

Zes jaar na zijn overlijden zal paus Johannes Paulus II zalig verklaard worden door zijn opvolger. Een bijzonder moment. In Nederland wordt er heel wisselend over “JP2” gedacht. Daarom denken we na over prikkelende vragen die deze paus opriep. Dat doen we in een open denk- en discussieavond. Daarna zullen we samen de zaligverklaring vieren.

Op dinsdagavond 5 april wordt in het PCM te Zutphen de open avond “Is het een feestje waard?” gehouden. Daar kunnen we met elkaar praten over thema’s als: Eucharistie – hoogtepunt?, zin en onzin van heiligverklaring en “lijden: uitzichtloos?” Er zal geen spreker zijn, we luisteren naar elkaar! Daarbij zijn ook passende teksten van paus Johannes Paulus II beschikbaar, om ons te helpen in het gesprek. Aanvang is 20.00 uur.

De grote dag is dan op zondag 1 mei. ´s Ochtends is de zaligverklaring, om 13.30 uur is er een gezamenlijke lunch in het PCM te Zutphen. Na die lunch zal ik zelf vertellen wat Johannes Paulus II voor mij betekende. Ik ben van de JP2-generatie, en hij heeft zelfs iets betekend voor mijn roeping tot het priesterschap… U hoort het op 1 mei. We sluiten de dag af met een feestelijke gebedsviering in de St. Jan te Zutphen.

Voor beide data geldt: aanmelden hoeft niet, maar wordt wel op  prijs gesteld. Dat kan via [email protected]
Adres PCM (Parochieel Centrum Mariaschool), Tengnagelshoek 6, 7201 NE Zutphen

Hopelijk kunnen we met de hele parochie, jong en oud, deze bijzondere gebeurtenis vieren!

Pastor Anton ten Klooster