Bronzen Webfish Award 2010

Gisteren werd tijdens de Kerk & Gemeente beurs in de Jaarbeurs Utrecht de Webfish Awards 2010 uitgereikt. De prijs voor beste christelijke website van het jaar vond plaats in 2 categorieën, namelijk Plaatselijke Kerken en Overig Christelijk. RK Kerk Joppe is in de categorie Plaatselijke kerken derde geworden en heeft daarmee de bronzen Webfish Award gewonnen!

In dezelfde categorie heeft Evangelisch-Lutherse Gemeente Haarlem-Beverwijk de gouden Webfish Award gewonnen en Vrije Baptistengemeente Groningen de zilveren Webfish Award.

Een stukje uit het juryrapport:
Deze website van een katholieke gemeente is doeltreffend gebouwd met behulp van een WordPress-template. De site is overzichtelijk en heeft een apart design, dat sterk overkomt. Alles is helder en toegankelijk. Hier is met eenvoudige middelen en een scherpe visie een uitstekende gemeente-website ontwikkeld. Doel van de website is de parochianen te informeren over nieuws, activiteiten, en het rooster van de vieringen. Ook kan men de viering beluisteren. Het lokale nieuws wordt dagelijks geactualiseerd. Vanwege de ligging van de kerk in een uitgestrekte regio is de site daadwerkelijk een bindende factor. Voor andere belangstellenden is er informatie over de kerk en haar activiteiten. Daarnaast is er ook overig katholiek nieuws te lezen, waardoor de gebruiker altijd een reden heeft voor een bezoek. De geloofsgemeenschap OLV Tenhemelopneming uit Joppe is de winnaar van de Bronzen Webfish Award 2010, met haar site RKKerkJoppe.nl.

In de categorie Overig christelijk heeft Nationalesynode.nl de bronzen, Blikoponeindig.nl de zilveren en Domineeworden.nl de gouden Webfish Award gewonnen.

Allen van harte gefeliciteerd! Keep up the good work!