Geslaagde gezellige brunch

Op zondag 19 augustus na de Heilige Mis heeft de brunch, georganiseerd door de locatieraad voor alle parochianen en kerkgangers plaatsgevonden.

Onder het genot van een kopje koffie en thee heet Jan Wagemans, voorzitter van de locatieraad, iedereen welkom. Jan Roes, penningmeester neemt het stokje over en licht de financiële situatie van de geloofsgemeenschap toe en ieder krijgt het financieel verslag van de verbouwing van de pastorie. Daarna neemt Willem Achtereekte, lid locatieraad en voorzitter pastoraatsgroep het woord.
Gezamenlijk parochieblad
Willem kondigt aan dat er een gezamenlijk parochieblad komt voor de HH. Twaalf Apostelen. Daarmee vervalt onze gele parochiegids. De parochianen ontvangen vanaf eind 2012 acht keer per jaar een parochieblad. Middels de elektronische nieuwsbrief houden we u, de parochianen en belangstellenden extra op de hoogte van het locale nieuws uit Joppe. U moet zichzelf aanmelden voor de nieuwsbrief. Voor mensen die niet over internet en e-mail beschikken zal een paar exemplaren achter in de kerk en portaal komen te liggen.

Vrijwilliger in het zonnetje gezet

Jaarlijks wordt er één vrijwilliger in het zonnetje gezet en hij of zij of het echtpaar ontvangt de paaskaars. Vandaag is Hein Klunder (rechts op foto) door Willem Achtereekte verrast. Sinds het overlijden van Hein Huis in ’t Veld verzet Hein veel werk voor, in en om de kerk. Als waardering en onder een groot applaus mocht Hein de paaskaars ontvangen. Hein dank je wel!

Muzikale gift

het lied De onthoofding van Johannes de DoperTot ieders grote verrassing bracht Erik Zuurbier een muzikale gift. Erik zong het lied ‘De onthoofding van Johannes de Doper’, ooit gezongen door Drs. P. (pseudoniem van drs. Heinz Hermann Polzer, 1919).  Het lied bezingt op cabareteske wijze de tragische gebeurtenis uit Matteüs 14:1-12 en Marcus 6:14-29. Dit alles had Erik omlijst met een prachtig cartoon.

Ondanks de tropische temperaturen gingen de belangstellenden in groepjes uiteen om te luisteren naar de historie van het kerkhof en de ditjes en datjes van de kerk. Ondertussen werd het eten gebracht en kon men later genieten van heerlijke broodjes en een drankje.

De temperatuur was tropisch en de mensen goed gezind! De locatieraad kijkt terug op een geslaagde en gezellige brunch.