Kerstcollectes

Armoede mag niet voorkomen in de samenleving. Dit uitgangspunt vinden wij terug in de bijbel. Echter in Nederland komt armoede voor, vooral onder alleenstaande ouders met kinderen, mensen zonder betaald werk, ouderen en mensen met psychische problemen. Deze mensen worden niet alleen geplaagd door geldzorgen. Door armoede verliezen ze vaak ook hun zelfrespect en hun sociale contacten. Armoede is voor velen de ver van mijn bed show, kan overal voorkomen maar niet in Joppe, Harfsen, Almen, Epse, Eefde of Gorssel!    Of toch wel? 

Sinds vorig jaar is er een dramatische stijging van hulpvragen binnengekomen bij de interkerkelijke stichting bijzondere noden in de voormalige gemeente Gorssel. Een instelling voor armenzorg waar onze geloofsgemeenschap ook aan deelneemt.

De hulpverleners geven bijvoorbeeld broodgeld aan leraren op onze scholen om aan ouders te geven voor die kinderen die zonder eten naar school gaan.

Wij willen proberen de eerste nood lenigen en doen een dringend beroep op u om royaal te geven tijdens de kerstcollectes die bestemd zijn voor armenzorg in uw straat, buurt, wijk, dorp bij….. de onbekende. Helpt u mee?

Dank namens de onbekende armen in onze dorpen.  

Contactpersoon: dhr. Willem Achtereekte

Samen Vieren? Bekijk onze viereningenkalender →