Kerstmis groot succes

Fragment binnenkerststal

Fragment binnenkerststal Joppe

door Jan Wagemans, voorzitter Locatieraad 

Door de grote inzet van de vrijwilligers, de publicaties in de kranten, de gezellige sfeer, en de vele bezoekers kunnen we terugkijken op een zeer succesvol kerstfeest.

Op 24 december om 18.00 uur was de kerk tijdens de familieviering overvol en er was nauwelijks plaats voor alle bezoekers. Van de vele bezoekers hoorden we: “Dit doen jullie volgend jaar toch weer?”

Om 22.00 uur zat de kerk weer helemaal vol en pastor Wassink kreeg met zijn preek over Joppe van iedereen volle aandacht en gaf aan waar het in het leven werkelijk omgaat. p.s. Klik hier voor de preek.

1e Kerstdag was er een Woord en Communieviering, geleid door Jaap van Kranenburg, die de boodschap van Jesus toepasselijk overbracht.

Om 15 uur was er weer een enorme belangstelling voor het Kindje Wiegen. De mensen kwamen van heinde en ver om dit mee te maken.

De Binnenkerststal zag er prachtig uit mede door de 5 meter hoge kerstboom, die door Paul Klunder speciaal vanuit België naar Joppe was gebracht. Dit gaf een speciale sfeer in de kerk.

De Buitenkerststal trok weer enorm veel bezoekers. De stal had dit jaar een aparte uitstraling, er was gewerkt met veel boomschors.

Oudejaarsdag zijn de dieren ter voorkoming van baldadigheid weer teruggebracht naar de plaats van herkomst.

Zaterdag 3 januari is de stal afgebroken en zijn de materialen weer opgeruimd.

Wij vragen ons nu af ‘Waar komt de grote belangstelling tijdens deze kerst vandaag? Door de kerstboodschap van de Paus en/of verlangen de mensen meer naar samenzijn en samen iets te doen?

Wij, parochianen van Joppe, hebben in elk geval een goed gevoel over de verschillende vieringen.