Kruisweg op de Goede Vrijdag in Zutphen

De parochie HH. Twaalf Apostelen heeft op Goede Vrijdag 6 april 2012 één gezamenlijke Kruisweg om 15.00 uur in de St. Janskerk te Zutphen.

De Kruisweg waar we dit jaar onze keus op hebben laten vallen is van Maria de Faykod. Deze kruisweg bevindt zich in Lourdes en is in 2008 ingehuldigd. Naast de meditatieve beelden, teksten, gebeden en liederen richten wij onze aandacht in deze kruisweg op het lot van kinderen.

Ontelbare kinderen zijn slachtoffer van oorlogen, geweld, misbruik, armoede, hongersnood en natuurrampen. Vele kinderen hebben geen toekomst, door gebrek aan scholing, goede voeding, gezondheidszorg en aandacht. Dagelijks worden kinderrechten met voeten getreden. In al wat kinderen aan lijden wordt aangedaan, is de menselijke waardigheid in het geding, is Christus zelf in het geding. In hen wordt overal en telkens opnieuw Christus gekruisigd.

Ook in deze Kruisweg zal het Projectkoor voor de muzikale ondersteuning zorgen met mooie bezinnende liederen. U kunt vooraf aan de kruisweg een liturgieboekje aanschaffen. De afbeeldingen zijn in kleur. Als bijdrage in de kosten vragen we daar 2 euro voor.

U kunt zich nog aanmelden voor het projectkoor. Instuderen van de liederen is vanaf 11.00 uur in de St-Jan. Heb je belangstelling om mee te zingen stuur dan even een mailtje aan [email protected] Geen mailadres? Bel dan even 06-47116409.