LouKA omarmt 2de project

LouKA maakt het verschil 

Zondag 17 maart 2019 heeft Marieke Koerhuis in de familieviering vertelt over het LouKA project.
Marieke Koerhuis is misdienaar in onze geloofsgemeenschap en zij informeert u over de laatste stand van zaken.

Vrijwilligersproject LouKA zou oorspronkelijk naar Sri Lanka reizen om vrijwilligerswerk te doen maar door de onveilige situatie in Sri Lanka, hebben wij de plannen moeten wijzigen.

Sri Lanka

Nog niet zo lang geleden zijn wij allen erg geschrokken van de aanslagen in Sri Lanka.  Opeens kwam het nieuws heel dichtbij: wij stonden immers bijna op het punt af te reizen naar dit prachtige land. Vele vragen kwamen op en vele zijn, ook voor ons, nog onbeantwoord. Ondertussen hebben wij veel contact gehad met het Ministerie van Buitenlandse Zaken en met zuster Theresilda (ons aanspreekpunt in Sri Lanka) om de veiligheid van onze reis te bespreken. 

Op dit moment is het helaas niet veilig voor ons om af te reizen naar Sri Lanka. Maar LouKA is meer dan Sri Lanka! Samen een verschil maken, iets doen voor de medemens, dát was en is onze insteek van het hele project. 

Plan B

Nu hebben we besloten om door te gaan met een plan B: een alternatief vrijwilligersproject zoeken om de handen uit de mouwen te kunnen steken én te kijken hoe we het eerder gekozen project in Sri Lanka toch kunnen ondersteunen, op wat voor manier dan ook. We gaan dus nu gewoon twee projecten ondersteunen, hoe mooi is dat?!   

Het plan B is het omarmen van een nieuw project van stichting Gamrupain Gambia.

We gaan op 19 juli naar Gambia en komen op 3 augustus terug. 
We gaan bij de projecten van Stichting Gamrupa helpen. Deze stichting ondersteunt de ontwikkeling van het dorp Sifoe in Gambia in nauwe samenwerking met de lokale bevolking.

We zijn druk bezig met de planning van onze vrijwilligersreis. Zoals het nu lijkt gaan we ’s ochtends praktisch werk doen; bijvoorbeeld het schilderen van het educatiecentrum en bomen planten, en ’s middags en ’s avonds lessen geven over o.a. schoonmaken, hygiëne, tandenpoetsen en activiteiten doen met Gambiaanse jongeren en kinderen.

Dit moet nog definitief afgestemd worden. Ook hopen we natuurlijk veel te leren van de bevolking in Gambia en te ervaren wat de gebruiken zijn en hoe deze mensen in het leven staan.

Ondertussen gaan onze acties onverminderd door en hopen we van harte dat iedereen ons zal blijven steunen! 

Dit betekent dus dat we de opbrengst van de collecte tijdens de familieviering willen gebruiken om beide projecten te ondersteunen.

U kunt meer over onze projecten vinden op onze website: https://loukainactie.webnode.nl

Marieke Koerhuis