Vaticaankenner Stijn Fens 19 november te Lochem

Stijn Fens @StijnFens Twitter

Op maandag 19 november a.s. komt de bekende journalist en schrijver Stijn Fens in de Lochemse St. Josephkerk een lezing houden over paus Franciscus en de crisis in de kerk.

Bidden met de paus

Franciscus en de crisis in de kerk
Vijfenhalf jaar geleden klonk het inmiddels beroemde ‘Buona sera’ op het middenbalkon van de Sint-Pieter. Paus Franciscus maakte een stormachtige entree in de rooms-katholieke kerk. Met zijn eenvoudige manier van leven, zijn opmerkelijke uitspraken en zijn aandacht voor daklozen en vluchtelingen, gaf hij de kerk een nieuw barmhartig gezicht. Hij riep zelfs een Heilig Jaar van de Barmhartigheid uit (8 december 2015 – 20 november 2016). Een hervormer, die erin slaagde zichzelf te blijven als hoofd van 1,3 miljard katholieken. Maar het opnieuw opvlammende misbruik-schandaal zorgde voor een crisis in kerk. De knuffelpaus Franciscus leek te talmen en kreeg voor het eerst zware kritiek te verduren.

Stijn Fens
Stijn Fens is Vaticaankenner van dagblad Trouw en was in 2015 een van de vier journalisten die het eerste interview met paus Franciscus maakte.
Hij geeft een lezing over het pontificaat van de Argentijnse paus.

Wees welkom op maandag 19 november. De aanvangstijd is 20:00 uur.