In memoriam Gerrit Haarman

Wij verliezen een bescheiden, doch betrokken lid van onze geloofsgemeenschap.

Gerrit Haarman *4 december 1936 – †16 november 2019
9 september 2018 lopen Gerrit en Mannie samen met familie mee in de processie naar ’t landgoed ’t Joppe voor de Eucharistieviering.
Gerrit in gesprek met pater John Auping

Op zaterdag 16 november 2019 is Gerrit Haarman overleden.

Gerrit heeft zich zijn hele leven ingezet voor onze parochie ofwel onze huidige geloofsgemeenschap, tijdens zijn jeugd als misdienaar en daarna 37 jaar lang in het koor bij het zingen in vieringen – ook bij huwelijk en uitvaarten – en het vroegere zondagmiddag lof. Ook was hij behulpzaam bij de restauratie van de kerk begin jaren zestig met het afbikken van de muren en het schuren van de kerkbanken.

Aan het boek ‘150 jaar kerk in Joppe’ heeft hij nog bijdragen geleverd met een paar leuke anekdotes. Zo vertelde Gerrit dat grootvader geel zand van af het landgoed naar de bouwplaats van de kerk heeft gebracht met paard en kiepkar.

Hij vertelde ook graag dat toen hij nog op het koor zong dat ze soms maar met 2 of 3 bij uitvaarten en huwelijks vieringen waren omdat dan alleen maar boeren zich konden vrijmaken.

Gerrit heeft tot voor kort geholpen bij de tuinploeg op woensdagmiddag die er voor zorgt dat de tuin en ons mooie kerkhof er altijd netjes uitzien.

De laatste jaren was hij behulpzaam als acoliet bij uitvaarten en afscheidsdiensten.

Gerrit was sinds 25 november 1966 getrouwd met Mannie van Riel. Samen kregen ze vier kinderen: Rudie, Michiel, Hanneke ( die reeds overleden was voor haar geboorte) en Liesbeth. Gerrit is 82 jaar geworden.

Zaterdag 23 november is Gerrit begraven op ons kerkhof.  

Moge de Heer hem vrede schenken voor zijn leven en werk.

Speak Your Mind

*