Inspiratieavond over kloosterordes op donderdag 22 februari

 Door de stilte gegrepen

Ontstaan en spiritualiteit van kloosterorden

KloosterordenSteeds meer mensen bezoeken tegenwoordig een klooster of abdij: even een aantal dagen leven met de broeders en zusters van één of andere orde.

Wat opvalt is de enorme regelmaat waarin de broeders of zusters leven. Leven van het ene gebedsmoment naar het volgende. Met bewondering en in verwondering kan men gesprekken voeren met hen en daardoor geïnspireerd raken.

Vele kloosters en abdijen bieden retraites aan. In de stilte van de omgeving je laten raken. Maar ook velen gaan even echt alleen de stilte opzoeken. Hoe komt het toch dat er nog steeds mensen zijn die de levenskeuze maken om in te treden? Ondanks dat het een zeer persoonlijke keuze is, worden mannen en vrouwen geraakt door een bepaalde spiritualiteit die de orde uitstraalt. Je hoort dan ook dat zij daar dan eindelijk een ‘thuis’ hebben gevonden.

Hoe zijn verschillende kloosterordes ontstaan? Pastoor Scheve neemt u in de inleiding en het gesprek mee door de geschiedenis van woestijnvaders, orde-stichters en de ontwikkeling van spiritualiteit. We horen namen als Benedictus en Franciscus…

Misschien raakt u geboeid om vervolgens ook een keer een abdij of klooster te bezoeken.

pastoor Scheve in de viering van 27 januari 2018

Inleider: Pastoor H. Scheve
Datum: donderdag 22 februari 2018
Tijd: 19.30 – 22.00 uur
Plaats: Ons Huis, Beukenlaan 30 in Hengelo Gld.

bron: Parochie HH.12Apostelen