De kerk is ingepakt…

 Alles is ingepakt.

De kerk wordt ingepakt

Komende weken vinden in de kerk onderhoud-en-restauratiewerkzaamheden plaats. Hiervoor moet de kerk helemaal leeg ofwel alles moet beschermt worden,dus opgeruimd, ingepakt en afgeplakt worden.

Maandagmorgen 21 augustus hebben Hein Klunder, Wim Noordman, Henny en Bertus Haarman, Wim ten Velde, Jan Wagemans, Jo Oosterwegel, Piet en Coby Molenwijk en ondergetekende de kerk binnen ingepakt. Jo, Piet en Coby ontfermden zich over de spullen op de koorzolder.

Alles is ingepakt. Beneden zijn de meeste meubels en houtwerk, speakers, opgerolde lopers, de bel en nog zo wat tussen de kerkbanken geplaatst. De tedere spullen zijn opgeborgen in de sacristie.

Jozef heeft zich er bij neergelegd

De Kruiswegstaties zijn afgeplakt

Bertus en Wim Noordman hebben de stoute schoenen aangetrokken en beklommen ladders om de beelden van hun sokkels te halen. Met moeite wurmden we een ladder de wenteltrap op naar de koorzolder, om het orgel helemaal te kunnen inpakken in plastic. De dames van het secretariaat zorgden voor heerlijke koffie.

Intussen hebben de mannen van de aannemer de vloer beplakt met karton. Ze hadden enorme rollen plastic waarmee ze de kerkbanken afdekken.

Erik Zuurbier