Onze Wijkvertegenwoordigers

De Wijkvertegenwoordigers

22 Vrouwen en mannen vormen samen de werkgroep wijkvertegenwoordiging. Zij brengen zeven keer per jaar de Onderweg rond en zijn daardoor het eerste – en voor heel veel parochianen het enige – contact met de geloofsgemeenschap. Nieuwe parochianen worden door hen verwelkomt en bij een huwelijksjubileum brengen zij namens de parochie een boeket. Zo’n huwelijksjubileum moet dan wel bekend zijn binnen de geloofsgemeenschap.

De meeste wijkvertegenwoordigers doen dit belangrijke werk al heel veel jaren. Voor de Onderweg er was, brachten ze het Joppese parochieblad iedere maand rond. Daardoor hebben ze een band opgebouwd met de mensen uit hun wijk en wordt er regelmatig even een praatje gemaakt. Horen ze dat iemand in hun wijk ziek is, dan geven ze dat door aan de bezoekgroep, zodat er extra aandacht aan de zieke geschonken kan worden.

Er worden bijna 500 parochiebladen bezorgd. Anton ten Velde verdeelt deze 500 bladen onder de 22 bezorgers. Doortje Jansen, Puck Vork en Dinie ten Velde bezorgen de Onderweg in Joppe. Els en Harry van Bruinessen, Jo Oosterwegel, Petra Pelskamp, Thea Roeterdink, Mies van Schooten en Mariëtte Wagenmans doen dat in Gorssel. Riekie Hakvoort en Geesje Kip bezorgen in Harfsen. Annie Schiphorst bezorgt in Kring van Dorth. Ton Gerritsen, Hennie Haarman, Jan Roes en Wim ten Velde bezorgen in Epse. In Almen ontvangt men het parochieblad van Elsje August de Meijer of Frans van Laarhoven. In Eefde wordt het parochieblad bezorgd door Ria Muijen of Bert de Wit. Tenslotte brengt Rien Nicasie het blad rond in Bathmen.

De coördinatie van de wijkvertegenwoordiging wordt gedaan door Magda van Ommen. Vanuit haar functie als beheerder van de ledenadministratie, ontvangt zij adresmutaties van (nieuwe) parochianen.

Eén maal per jaar komt de groep bij elkaar. Dit jaar is er een groepsfoto gemaakt. Niet op de foto staan Elsje August de Meijer, Hennie Haarman, Ria Muijen, Jan Roes en Bert de Wit.

Afscheid Mies van Schooten

Clemens Tenholter bedankt Mies van Schooten namens de geloofsgemeenschap!

In de jaarlijkse bijeenkomst van de wijkvertegenwoordigers hebben we afscheid genomen van Mies van Schooten. 40 jaar (!) lang, vanaf het allereerste parochieblad in 1977, heeft Mies haar ronde gedaan. 33 parochiebladen, binnen het gebied tussen de Elfuursweg, Molenweg, Noorseweg en de Mezenstraat, Vinkenstraat, Lijsterweg en Voorende in Gorssel. Clemens Tenholter, pastoraatgroeplid, bedankte Mies namens de hele geloofsgemeenschap voor haar trouwe inzet.

Wie gaat haar taak overnemen?

Woont u in of in de buurt van deze wijk en wilt u een steentje bijdrage aan dit belangrijke werk, dan kunt u zich opgeven bij Magda van Ommen, tel. 06-103 19 648 of per email: [email protected] 

Magda van Ommen
Coördinator Wijkvertegenwoordigers