De Kruisweg komt naar u toe!

De pastores en de  projectgroep Kruisweg willen alle parochianen betrekken bij de gezamenlijke kruiswegviering, die al enkele jaren gehouden wordt in Zutphen.  Dit jaar zullen zij – ter voorbereiding op de kruisweg – alle geloofsgemeenschappen gaan bezoeken om voor de parochianen een inspirerende avond te verzorgen rond één van de staties van de kruisweg en met uiteraard een toelichting over de kruisweg in het algemeen. 

Ook als u niet van plan bent de gezamenlijke viering bij te wonen, zijn de bezinningsavonden  een mooie manier om u voor te bereiden op de Goede Vrijdag en Pasen. Elke avond zal een andere statie centraal staan en de avonden zijn zoveel mogelijk verdeeld over de drie weken van 10 t/m 31 maart. Dat heeft twee voordelen: 
1. Het geeft u de mogelijkheid om – als u op de datum in uw eigen geloofsgemeenschap verhinderd bent –  in een andere geloofsgemeenschap deel te nemen.
2. Daarnaast kunt u, omdat er elke bijeenkomst een andere statie centraal staat, meerdere avonden bijwonen. De bijeenkomsten worden begeleid door leden van de projectgroep Kruisweg, de pastores en de diakens.  

Schema van bijeenkomsten kruisweg in de maand maart:

 datum:10do  14ma  15di  17do  21ma  22di  23wo  28ma 29di  31do  
Baak            X
Borculo  *)    X        
Hengelo         X   
Joppe   X         
Keijenborg     X       
Lochem      X      
Ruurlo         X   
Steenderen**)           X 
Vierakker        X    
Vorden          X  
Zutphen       X     

 

*) Borculo 20.15 uur

**) Samen met Olburgen

Aanvangstijd: 20.00 uur – einde: 22.00 uur

Plaats: ter plaatse staat aangegeven waar de bijeenkomst zal zijn, of het staat in uw parochieblad.

Omdat het voor de organisatie belangrijk is een indruk te hebben van het aantal personen, wordt u verzocht even te bellen met het plaatselijk secretariaat of een briefje in de bus te doen. 

Namens de projectgroep leden; Wil Matti en Margriet te Morsche en de pastores Fred Hogenelst en Anton ten Klooster wens ik u een mooie en inspirerende voorbereiding toe op Goede Vrijdag!

Jaap van Kranenburg, pastoraal werker