Afscheid van pater Jan Hulshof

de mooie lach van een innemende man …

Vanmorgen 1 juli ging pater Jan Hulshof ons voor in de Heilige mis.

Pater Hulshof zegt bij aanvang van de viering: “Sinds alle feesten, die we gehad hebben, hebben we volgens de liturgie een gewone zondag door het jaar. Maar we weten ook dat er geen gewone zondagen zijn, want elke zondag vieren we iets buitengewoons, namelijk: het buitengewone leven, sterven, opstanding van Jezus. En het buitengewone, het nieuwe leven, dat hij ons geeft. En dat vieren we op de eerste dag van de week. Zondag is geen weekend, maar de eerste dag van de week. We vieren het nieuwe leven.”

Toch is het een bijzondere zondag want helaas is het zijn laatste viering in Joppe en gaat hij ook vandaag in Deventer afscheid nemen van de parochie.

Per 1 augustus wordt de communiteit van de Maristen opgeheven en verlaten de drie paters na ruim 6 jaar de Broederenstraat (Deventer).

Met regelmaat gingen de paters Peter Westerman en Jan Hulshof voor in de Heilige mis. De paters zijn mensen van Gods woord en integer nemen ze ons mee in de geschiedenis en betekenis van het evangelie en plaatsen het in het NU.

Germaine overhandigt de Joppe-kaars

Germaine Wijnands bedankt pater Hulshof hartelijk voor het willen voorgaan in Joppe en voor zijn wijze woorden en ze overhandigt hem de jubileumkaars #150jaarJoppe. Pater Westerman zal nog bezocht worden.

We danken de broeders en wensen hen alle Goeds en Gods zegen voor nu en later.