Koffie-ochtend

Koffie!

Kopje koffie?

Afgelopen woensdag 20 mei was er weer een koffie-ochtend voor ouderen in de pastorie.

Met een goede opkomst van de aanwezige parochianen was Jaap van Kranenburg onze gastspreker. Hij is momenteel erg betrokken bij het starten van groepjes mensen, de zogenaamde “Kleine Kerk Gemeenschap ofwel KKG”, waarover hij ons het een en ander uitlegde.

De KKG is een initiatief vanuit onze kerk om betrokkenheid en gemeenschap tussen Christenen te bevorderen. Een groepje kan bestaan uit ongeveer 10 mensen met een gezamenlijke interesse, die bij elkaar komen om te praten over jouw Godsbeeld in je leven. Over je levens vragen. Dat kunnen natuurlijk heel persoonlijke gesprekken worden, daarom moet een groep ook niet te groot zijn. Het mooie hiervan is dat je over deze zaken niet op een verjaardag of een leuke koffie-ochtend praat met elkaar. De ervaring van al bestaande groepen is erg positief. Het delen van gedachten, groeiende samenhorigheid, hoop voor de toekomst en bemoediging. Ook in Joppe hoopt Jaap van Kranenburg binnenkort een groep te kunnen starten.  Met grote belangstelling werd er geluisterd naar dit goede initiatief van Jaap en we zullen hier zeker binnenkort meer over horen.

In de zomerperiode stoppen we even met onze koffie-ochtenden.

De eerstvolgende koffie-ochtend is op woensdag 9 september.

Puck Vork

Comments

  1. mariet van Koppen zegt

    Ik heb er werkelijk van genoten!!een groep mensen ,waar je je betrokken bij voelt!! Leuk initiatief , wie heeft er zin om mee te doen?? Er moeten nog een paar mensen bij komen, geef je op !

  2. mariet van koppen zegt

    We hadden een fijne ochtend! Pastor Kranenburg is een zeer betrokken mens! Zijn plan om kleine kerk-groepen te maken lijkt me goed! Dus mensen …..
    s’middags kreeg ik vrienden op bezoek ,die niets met de kerk hebben.. in de loop van de avond dacht ik “wat fijn, dat ik katholiek ben!!!!