Viering 40 jarig bestaan gemengd koor

Het koor repteert voor het feest 9-9-2018

In september a.s. is het 40 jaar geleden dat ons gemengd kerkkoor tot stand kwam. Midden jaren 70 van de vorige eeuw werd er naast het traditionele herenkoor een dameskoor opgericht. Annie Gerritsen, die nu nog steeds lid is van ons koor, was de drijvende kracht achter de ontwikkeling van het dameskoor. Enkele jaren waren er dus twee koren die allebei wilden zingen en hun plek opeisten; de heren lieten daarbij de dames niet voorgaan.

Het Parochieel koor januari 2018

Pastoor Sloot, diplomatiek als altijd, toonde zich daarom voorstander van samenwerken van de koren. Hij vond in Annie een sterke medestander voor het samengaan. Bij het 40-jarig priesterjubileum van de pastoor in 1979 moest er iets speciaals ingestudeerd worden. Annie kende Ad Jimkes, de directeur van de muziekschool in Deventer en tevens parochiaan. Ze heeft hem overgehaald om zich voor deze gelegenheid in te zetten voor het koor. Hij bracht de beide koren samen, haalde er enige versterking bij en studeerde de 3 stemmige mis van Luigi Botazzo in. Vanaf die tijd bestaat het huidige gemengd koor.

Koor (2017)

Het jubileum wordt gevierd op zondag 10 november a.s. met o.a. het uitvoeren tijdens de eucharistieviering om 10:00 u van dezelfde 3 stemmige mis als in 1979. Toen waren we gemiddeld 40 jaar oud en waren we met ca 35 zangers en zangeressen. Nu zijn we met 20 zangers en zangeressen en gemiddeld 40 jaar ouder. Maar we zingen nog even enthousiast als toen. Jo Oosterwegel.