In memoriam Wim J.N.M. Verholt

Er zijn voor een ander

Wim Verholt
*8-12-1934 – †8-3-2019

Wij kennen Wim Verholt als trouw parochiaan van onze kerk Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming. Zijn lijfspreuk was ’er zijn voor een ander’. Hij kon geen ‘nee’ zeggen en stond altijd klaar voor iedereen.

Hij heeft zich ingezet voor de ondersteuning van de Eucharistieviering, als acoliet ten tijde van pastoor Sloot, als voorbereider van tekst voor een viering, als voorganger bij de avondwake. Wim was de voortrekker van de eerste Woord- en Communieviering in Joppe die hij met Pien Abeln heeft uitgebouwd. Samen met Jo Oosterwegel en ondergetekende richtte hij het jongerenpastoraat op.

Binnen-kerststal opgezet door Wim Verholt in 2008

Als natuurliefhebber schreef hij dierenverhalen en illustreerde die in ons parochieblad. Jarenlang werd door Wim de binnenkerststal ingericht. Overal kwam je Wim tegen. Toen de haan van de toren was gevallen, nam hij met Jan Marsman van de Joppeschool het voortouw voor de actie ‘Hanengekraai’. Mevrouw Marga Klompé, de eerste vrouwelijke katholieke minister, was daarbij de bijzondere gast.

Wij zijn Wim grote dankbaarheid verschuldigd voor alles wat hij voor onze geloofsgemeenschap heeft gedaan en heeft gegeven.

Clemens Tenholter